Λύρα Παναρμόνιος Σχολή

Το μεράκι μας, η μουσική μας παράδοση!

Η «Παναρμόνιος Λύρα» αποτελεί τον καρπό μίας προσπάθειας γεμάτης αγάπη, μεράκι, ενθουσιασμό κι επιστημοσύνη για τον ανεκτίμητης αξίας θησαυρό της εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μας μουσικής.

Η Θεόπνευστη εκκλησιαστική μας μουσική, η οποία έχει ζωή εδώ και περίπου δύο χιλιετίες,  συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ενώνει τη γη με τον ουρανό, τον άνθρωπο με τον Θεό. Η σχολή μας, αυτή τη μουσική παράδοση αιώνων φιλοδοξεί να τη διατηρήσει ανόθευτη και να τη μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές.

Από την άλλη, η παραδοσιακή μας μουσική μέσα σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ξένη επιρροή, έχει βρει το καλύτερο καταφύγιο στην «Παναρμόνιο Λύρα». Η πατροπαράδοτη μουσική αποτελεί τον καλύτερο κυματοθραύστη και παράλληλα ενώνει τους νέους –και όχι μόνο- με τις ρίζες της πατρίδας μας και των πολιτισμικών αξιών μας. Έτσι, στη σχολή μας διδάσκονται όλα τα κύρια παραδοσιακά όργανα, αλλά και τα παραδοσιακά και δημοτικά μας τραγούδια.

Η «Παναρμόνιος Λύρα» ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Βοσκίδη, τον Ναούμ Πανυτσίδη και τον Αλέξανδρο Λώλη, οι οποίοι συνδέονται με στενή φιλία από τα φοιτητικά τους χρόνια. Η φιλία αυτή σμιλεύθηκε στα αναλόγια της Θεσσαλονίκης και στις αγρυπνίες σε ιερούς ναούς και μοναστήρια. Στόχος της σχολής είναι να βγάλει από το φυτώριό της νέους βλαστούς της βυζαντινής και παραδοσιακής μας μουσικής, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ανθίσουν και θα καλλωπίσουν την ελληνική κοινωνία. Το γεγονός ότι οι ιδρυτές έχουν και την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, εκτός από αυτή του μουσικού, αποτελεί τον καλύτερο συνδυασμό για την ομαλή κι επιτυχημένη εκμάθηση της μουσικής μας σε μικρούς και μεγάλους.

Σε συνεργασία με άλλους δασκάλους εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής, οι οποίοι είναι επιστημονικά κι εμπειρικά καταρτισμένοι, αλλά κυρίως διαθέτουν το ίδιο μεράκι και την αγάπη για τη μουσική μας παράδοση, παρέχουμε στους μαθητές και μαθήτριές μας μια άρτια μουσική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, η σχολή παρέχει επίσημους κι αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών (πτυχίο και δίπλωμα) από το υπουργείο πολιτισμού.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, ώστε να μάθουμε, να σπουδάσουμε και να διδαχθούμε μέσα από την πολυτίμητη παράδοση της εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μας μουσικής!

Η πορεία σας στη μουσική ξεκινά εδώ!

Οι δάσκαλοί μας

στο σχολείο μουσικής

Υψηλή κατάρτιση

Οι υψηλά καταρτισμένοι δάσκαλοί μας είναι αφοσιωμένοι στο να παρέχουν στους μαθητές μια εξαιρετική μουσική εκπαίδευση και φέρνουν πλήθος εμπειρίας διδασκαλίας και ερμηνείας στην πρακτική τους.

Εξατομικευμένη προσέγγιση

Οι δάσκαλοί μας κατανοούν την ανάγκη για μια εξατομικευμένη και μοναδική προσέγγιση στη μάθηση και έτσι προσαρμόζουν τα μαθήματα ώστε να ταιριάζουν στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή.

Δείτε όλους τους δασκάλους